16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Monodrama CABARES CABAREI u Kotoru

CABARES CABAREI

Monodrama CABARES CABAREI u izvođenju Zijaha Sokolovića biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” u ponedjeljak, 15. aprila sa početkom od 20 sati.

Ta „životna komedija“ kako je Sokolović nazvao, za skoro 30 godina postprodukcijskog života imala je preko 2 000 izvođenja.

Prodaja ulaznica po cijeni od 7,00 eura (za đake, studente i penzionere 5,00 eura) biće u kancelarijama Kulturnog centra 11. i 12.. aprila od 10h do 12h i na dan predstave na blagajni Centra od 18h do 20h.

Zijah A. Sokolović u komediji „Cabare, Cabarei“ govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt.

Njegove mimične, tjelesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucije, kao što su država i brak, smiješno karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žive danas a ne sjutra – izazivajući „salve smijeha, višekratne spontane aplauze, pronicanje u suštinu ideja i na kraju iskrene i sasvim zaslužene ovacije očarane publike”, koja je poslije izvođenja predstave razmišlja: „Kako je moguće tako dugo održati toliku glumačku koncetraciju i kondiciju…?”
Zijah je još jednom dokazao da “Glumac je…glumac…je glumac”, a život ništa više nego ’’Kabare, Kabarei’’.

Najčitanije