10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro: Manji kvar izazvao dim, trajekt “Trideseti avgust” redovno saobraća

Trajekt – foto Boka News

Trajekt “Trideseti avgust” počeo je redovno da saobraća, saopštili su iz Javnog preduzeća Morsko dobro. Ističu da je na trajektu jutros nije bilo požara već je, kako su kazali, došlo do manjeg kvara usljed čega se pojavio dim.

“Povodom medijskih tekstova o navodnom incidentu na trajektu “Trideseti avgust”, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava javnost da je došlo do manjeg kvara usljed čega se pojavio dim i napominjemo, da nije bilo vatre, a time ni požara, odnosno nije se desio nikakav incident, shodno tome nije ugrožena bezbjednost pješaka a ni vozila, kako je u javnosti predstavljeno”, navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Navode da su kao odgovorno preduzeće, u skladu sa redovnom procedurom, pozvali Vatrogasnu jedinicu Herceg Novi kako bi preventivno izašla na teren a obaviještena je i Lučka kapetanija. Ističu da je ustanovljeno da nije bilo potrebe za intervencijom.

Screenshot RTCG

“Ovim putem apelujemo i pozivamo sve medije u Crnoj Gori da prije plasiranja negativnih informacija u javnosti, kontaktiraju Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kako bi dobili sve relevantne i pouzdane informacije, usljed čega ne bi dolazilo do širenja dezinformacija i uznemiravanja građana Crne Gore.

S obzirom da se proteklih mjesec dana na jedan maliciozan i tendeciozan način vode negativne kampanje na štetu Javnog preduzeća, kao što smo već mnogo puta istakli, Javno preduzeće radi sve u interesu građana, što će nastaviti da radi i u budućem periodu. Napominjemo, nećemo dozvoliti opstrukcijama ovakvog tipa da narušavaju kredibilitet Javnog preduzeća”, navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Najčitanije