11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Morsko dobro“ mijenja imidž poslovanja – započelo uređenje rive u Pržnu

Pržno budući izgled

Predsjednik odbora direktora JP „ Morsko dobro“ Blažo Rađenović i direktor ove državne kompanije Mladen Mikijelj danas u otvorili svečano radove na partnerom uređenju rive u Pržnu, čime će ovo primorsko mjesto do sredine maja dobiti novo, uređeno i opremljeno šetalište sa manjim trgom.

Prema riječima Rađenović JP „Morsko dobro“ mijenja imidž svoga poslovanja, svoje poslovne politike.

„Saradnja odbora direktora i menadžmenta preduzeća daje pune rezultate. Na početku mandata smo kazali da sva sredstva koja se budu „ubrala“ sa teritorije svih šest opština na primorju, biće vraćena kroz infrastrukturne projekte.

Rekonstrukcija šetališta u Pržnu je jedan u nizu projekat koje planiramo da završimo ove godine i već na početku ljetnje sezone građani svih gradova na crnogorskom primorju će imati prilike da vide jedna novi vizuelni identitet kompletne obale .Na taj način sama turistička ponuda će biti na većem nivou , nego što je to bilo u prethodnom periodu. Radimo punim tempom.Neće biti više praznih piča i obećanja , kao što je to nekada bilo, već isključio na terenu će građani vidjeti šta Morsko dobro radi“, kazao je Rađenović.

Radove je pozdravio i predsjednik Mjesne zajednice „ Sveti Stefan“ Vladislav Mitrović navodeći da mještanima mnogo znači da se rekonstruiše riva.

Morsko dobro početak radova u Pržnu-Foto V.Lajović

„Mi dugo čekamo sređivanje ovog šetališta koje je pojeo zub nevremena. Dugujem veliku zahvalnost Morskom dobru što je uvidjelo problem našeg mjesta“, naglasio je Mitrović.

Mikijelj je kazao da je stav preduzeća bio prošle godine da se pronađu sredstva koja bi se realizovalo kroz kapitalne projekte.

„Kao što znate prošle godine smo pomogli oporavku turističke privredu, jer smo smanjili smo zakup u zoni morskog dobra, a sada je fokus na realizaciji kapitalnih projekata. Ove godine na realizaciju kapitalnih pojekata Javno preduzeće će potrošiti oko osam miliona eura , što je značajno više novca nego svih prethodnih godina“, poručio je Mikijelj, koji je sa saradnicima obišao radove.

Morsko dobro početak radova u Pržnu-Foto V.Lajović

On je naglasio da jedna od najznačajnijih projekata koji će ove godine biti realizovan na području budvanske opštine je rekonstrukcija šetališta u Pržnu u šta će Morsko dobro uložiti 305 hiljada eura.

„Na trasi od 270 metara na betonskoj podlozi biće postvaljen nov kamen. Plan je da se napravi manja pijaceta u proširenom dijelu šetališta ,što će značajno promijeniti izgled samoga mjesta.

Najčitanije