15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“Morsko dobro“ u narednoj godini planira realizaciju tri velika kapitalna projekta na teritoriji opštine Tivat

Sa sastanka – foto JP Morsko dobro

Morsko dobro najavilo realizaciju projekata u vrijednosti oko 3,5 miliona eura, što je četiri puta više od prihoda koje je ubiralo sa teritorije opštine Tivat tokom 2022.godine.


Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore nastavlja sa ulaganjima i realizacijom infrastrukturnih projekata u zoni morskog dobra. U narednoj godini planirana je realizacija tri velika kapitalna projekta na teritoriji opštine Tivat, i to: „Pješačka staza Sv. Roko-Lepetani“, “Lungo mare Donja Lastva“ i „Izvođenje radova na pješačkoj stazi-Lungo mare” sa parternim uređenjem javnih površina obodom Ponte Seljanovo u Tivtu, saopštio je direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj na sastanku sa predsjednikom opštine Tivat, Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima.

Lastva – Lepetane izgradnja pješačke staze

S obzirom na obuhvat morskog dobra u Tivtu, potrebe opštine, građana i unaprijeđenju turističke ponude, Javno preduzeće “Morsko dobro“ će u narednoj godini otpočeti sa realizacijom projekata u vrijednosti oko 3,5 miliona eura, što je četiri puta više od prihoda koje je ubiralo sa teritorije ove opštine tokom 2022.godine.

Takođe, pored navedenih projekata Javno preduzeće će izdvojiti sredstva za uređenje platoa, hitnih sanacija, kao i sredstva za održavanje čistoće na nezakupljenim plažama i obalne infrastrukture.

Izgradnja I faze pješačke staze na relaciji Lepetane- Donja Lastva

Saradnja Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i tivatske lokalne samouprave u proteklom periodu je na zavidnom nivou, a što je rezultiralo najavom velikih ulaganja, kao i veću angažovanost po pitanjima rješavanja brojnih problema u zoni morskog dobra.

Najčitanije