10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Multimedijalna izložba povodom 50 godina od osnivanja Bućarskog kluba „Palma“

BK Palma 50 godina

U sklopu Novembarskih dana, u Muzeju i galeriji Tivat upriličiti će multimedijalnu izložbu povodom 50 godina od osnivanja Bućarskog kluba „Palma“ iz Donje Lastve.

Svečano otvaranje održaće se u četvrtak 10. novembra, sa početkom u 19 sati.

Izložba svjedoči o bogatoj istoriji i uspjesima kluba i njegovih članova. Na prizemlju galerijskog prostora biće izloženo četrdesetak fotografija, dio pehara i medalja, i promovisana knjiga Bućarski klub „Palma“ – Više od igre, dok će istoimeni dokumentarni film biti premijerno prikazan na prvom spratu galerije.

Na svečanom otvaranju govoriće direktorica JU Muzej i galerija Tivat Danijela Đukić, dok će se ispred BK „Palma“ prisutnima obratiti Zvonko Dubravčić i predsjednik kluba Niko I. Stjepčević.

Iz Kataloga:

Predsjednik kluba Niko I. Stjepčević:

B.K. Palma

„Kada jedan amaterski sportski klub postoji pedeset godina u kontinuitetu, postavlja se pitanje što ga je učinilo trajnim i uspješnim sve te protekle godine. Entuzijazam je na početku prisutan u svim klubovima, ali nije uslov da bi oni opstali i godinama povećavali broj članova, a u slučaju bućarskog kluba „Palma“, članstvo se prenosilo čak i kao porodična titula.

Na poznatom zogu koji gleda na lastovsku rivu i palme, i do današnjih dana, okupljaju se igrači i gledaoci od najmlađih do najstarijih uzrasta. Malo koji unuk koji je gledao svoga djeda, ili sin oca, nije poželio da odmjeri svoje snage sa protivnicima iz drugih klubova, a neki su postali i olimpijski prvaci i nosioci medalja i priznanja…

Kada se pogledaju svi arhivski dokumenti i saberu sjećanja nekadašnjih i sadašnjih članova kluba „Palma“, postaje jasnije zašto je ova igra „više od igre“, spoj dobrih namjera, tradicije i takmičarskog duha koji se prenosi decenijama“

Najčitanije