16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Koalicija “Za Tivat svih nas” uputila pozive za dogovor oko postizborne saradnje

Za Tivat svih nas

Koalicija DPS, SD, SDP, LP “Prava stvar – Za Tivat svih nas”, koja je, sa 12 osvojenih mandata pobjednička lista na lokalnim izborima u Tivtu, uputila je pozive na razgovore i dogovore o postizbornoj saradnji, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

-Sa ciljem da Tivat dobije stabilnu vlast, funkcionalnu lokalnu samoupravu i stručnu i operativnu lokalnu upravu, poziv smo uputili i razgovarali sa Hrvatskom građanskom inicijativom. Naš stav da pozovemo liste koje dijele vrijednosti građanskog društva i bliske izborne programe rezultirao je pozivom na saradnju i razgovorom sa Bokeškim forumom – naveli su u saopštenju.

Kako su kazali, zvaničan poziv uputili su i Krtoljskoj listi, dodajući da ovu listu smatraju “osvježenjem na političkoj sceni Tivta i listom sa vizijom i ciljevima koji su bliski našem zajedničkom cilju, a to je Tivat svih nas, Tivat po mjeri svih njenih građana, Tivat sa razvojnim potencijalom koji je neophodno realizovati na način i po principima održivog razvoja.”

-Koristimo priliku da uputimo otvoreni poziv onim političkim subjektima, koji su učesnici izbora u Tivtu a u našoj inicijativi prepoznaju širinu političkog pristupa, mogućnost da učešćem u njoj doprinesu stabilnosti i potrebi budućeg političkog djelovanja i neophodnog kompromisnog pristupa u cilju omogućavanja uspješnog razvoja našeg grada – istakli su iz tivatskog DPS-a.

Iz Demokratske partije socijalista poručuju građanima Tivta da nijednog trenutka funkcije u lokalnoj samoupravi ne stavljaju na listu svojih prioriteta.

-Već naprotiv, našim potencijalnim koalicionim partnerima nudimo mogućnost da kroz prihvatanje istih pokažu i u narednom četvorogodišnjem mandatu dokažu svoju političku odgovornost i ozbiljnost kao i sposobnost upravljanja gradom. Koalicija DPS, SD, SDP, LP kao najjača lista lokalnih izbora, biće pokretač, snažna podrška i pouzdan partner uspješnog zajedničkog razvoja Tivta. – zaključuju u saopštenju.

Najčitanije