15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Muo – sa ponte uklonjena ograda i metalna konstrukcija-nadstrešnica

Muo – Foto: www. simplesail.com

Postupak Službe za inspekcijske poslove Opštine Kotor, u predmetu uzurpacije ponte na lokaciji Muo, postavljanjem i građenjem privremenih i pomoćnih objekata u zoni morskog dobra, juče je okončan.

Ovoj opštinskoj službi je podnesena prijava putem “Sistema 48” u kojoj se navodi da je na ponti postavljena kapija sa dva ogradna stuba i da je istoj onemogućen pristup. Izlaskom na lice mjesta nadležni komunalni inspektor zapisnički je konstatovao da su na predmetnoj lokaciji postavljeni, osim kapije, dva ogradna stuba, da je izgrađen ogradni zid, da su postavljene žičane zelene mreže, metalna konstrukcija-nadstrešnica sa četiri betonska stuba, žardinjere, kameni stolovi, stolice i pergola.

Nakon sprovedenog upravnog postupka u kome se pojavilo odgovorno lice, nadležni inspektor Službe za inspekcijske poslove je donio rješenje o uklanjanju predmetnih objekata koji nijesu postavljeni, odnosno izgađeni u skladu sa pozitivnim pravnim propisima. Nakon što je rješenje postalo izvršno, nadležni postupajući inspektor je juče sproveo izvršenje rješenja administrativnim putem, uz izvršnu službu i asistenciju pripadnika opštinske Komunalne policije.

“Opština Kotor ovim putem apeluje na korisnike javnog morskog dobra da se pridržavaju pravnih propisa kada je u pitanju građenje, odnosno postavljanje pomoćnih i privremenih objekata u zoni morskog dobra, jer će isti biti predmet inspekcijske kontrole”, saopšteno je Radio Kotoru iz Opštine Kotor.

Najčitanije