11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Muško-ženske puzzle (Knjiga o njoj)”

Pozivnica

Promocija knjige “Muško-ženske puzzle (Knjiga o njoj)” autora Momčila Zekovića Zeka održaće se u sali kina “Boka” u Kotoru, u ponedjeljak 02. decembra 2019.g.  Početak je u 19 sati.

Ovo je moderno napisan roman, koji govori o ljubavi kroz istraživanje sopstvenosti, o onome, o čemu muškarci i žene obično ne pričaju ili to urade sa zakašnjenjem. Kuda vode očekivanja, dimenzije nepostojeće apstraktnosti, kuda vodi svako slovo koje provocira i tjera na udaljavanje, blud, razvrat. Od autora-muškarca sasvim neočekivano, onako, kako to nismo imali prilike da čitamo.

U pogovoru knjige književnici Pavle Goranović i Andrej Nikolaidis su između ostalog napisali:

„Momčilo Zeković Zeko pripada onim stvaraocima koji neprestano istražuju mogućnosti umjetničkog iskazivanja i tumačenja. Uvijek sklon (samo)ironiji, ali i oprobavanju u raznovrsnim formama, ovaj autor je iz knjige u knjigu drugačiji, inovativniji i spremniji za kreativne eksperimente.
Muško-ženske puzle su roman koji će se čitati u dahu, jer možemo da pratimo te složene mijene stvaralačkog Ja…”, rekao je književnik Pavle Goranović.

“ Iz knjige u knjigu Zekovićev stil je sve precizniji i uglačaniji – a pisac je, na koncu, stil, baš kao što je to i čovjek. Što će reći da Zeković svakom knjigom postaje sve bolji pisac”, kazao je književnik i publicist Andrej Nikolaidis.

Knjiga je objavljena za izdavačku kuću Svila produkcija (www.svila.me) koja poslijednjih godina prati rad Zekovića kao autora, uz sufinansiranje Ministarstva kulture za stvaralastvo iz 2018.godine.

Najčitanije