12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Muzički spektakl i najveća žurka pod maskama na Jadranu – Praznik mimoze od 17. februara do 4. marta

Praznik mimoze 2023.

Praznik mimoze – festival koji je više od pola vijeka brend Herceg Novog, biće održan od 17. februara do 4. marta 2023. godine.

Tokom trajanja festivala očekuju nas dani vrhunske zabave, muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa, koncerti regionalnih zvijezda, kao i jedan novitet – saradnja sa Exit festivalom i gostovanje svjetski poznatog DJ Claptone-a i Konstrakte.

– Zvanično otvaranje 54. Praznika mimoze zakazano je za 17. februar, kada će u Igalu nastupiti Marija Šerifović. Prije njenog koncerta, Novljane i goste će defileom i nastupom pozdraviti i zabaviti Gradska muzika Herceg Novi, Mjesna muzika Đenovići, mažoretke i Kulturno-sportski centar Diano – naveli su.

U subotu 18. februara biće održana Fešta od mimoze, ribe i vina – događaj koji već decenijama plijeni pažnju na hiljade gostiju i predstavlja jedan od najposjećenijih Mimozinih programa. Nakon tradicionalnog defilea rivijerom, u Baošićima će nastupiti Ivana Negativ i Đorđe David, a potom se program nastavlja u Đenovićima koncertom grupe Galija.

– Istog dana, u večernjim časovima, u Institutu Dr Simo Milošević biće održan prvi Veliki maskenbal, na kojem će nastupiti Egzodusi, Adi Šoše i Nikola Rokvić. Drugi veliki maskebal biće održan 3. marta takođe u Institutu Dr Simo Milošević, a goste će zabavljati legendarna Neda Ukraden. Za kreativne maske ulaz na oba maskenbala je besplatan, a spremne su i nagrade – navode.

Praznik mimoze – foto Boka News

Drugog Mimozinog vikenda na programu je “Winter Flower” – rezultat saradnje Praznika mimoze i Exit festivala, njihova zajednička posveta zimskom cvijetu, mimozi.

– Na Trgu Nikole Đurkovića će 25. februara, pod maskama, nastupiti intrigantni i misteriozni DJ Claptone i fantastična Konstrakta sa grupom Zemlja gruva, a prethodiće im nastupi Katarine Bogićević Kejt i predstavnika crnogorske elektronske scene, P.S. i Bodzie – saopšteno je.

Praznik mimoze 2023.

Program 54. Praznika mimoze biće protkan mnogobrojnim kulturnim dešavanjima – književnim večerima sa izuzetnim imenima poput Ljubivoja Ršumovića i Vedrane Rudan, u okviru Dana Novog Sada biće održan i koncert Zvonka Bogdana, za obožavatelje tvrđeg muzičkog zvuka tu je “Veče južnjačkog roka” posvećeno bendu Lynyrd Skynyrd, na programu su i pozorišne predstave za djecu i odrasle, za najmlađe su tu i Dječiji maskenbal i Cvijetna povorka, a posebnu pažnju i simpatije uvijek mame autentično novski događaji – Trka karića, Picigin, Skalinada, turnir u briškuli i trešeti.

Završna karnevalska povorka biće održana u subotu, 4. marta, u Igalu, nakon čega će uslijediti tradicionalno Spaljivanje Krnevola, glavnog krivca za sve nedaće u Herceg Novom tokom protekle godine. Te večeri će 54. izdanje Praznika mimoze koncertom zaključiti regionalna muzička zvijezda, Toni Cetinski.

Najčitanije