17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Muzičko – književno veče posvećeno ljubavi u Modernoj galeriji

Muzičko – književno veče posvećeno ljubavi u Modernoj galeriji

Muzičko-književno veče posvećeno ljubavi pod nazivom „A opet… Možda su to samo sanje zaljubljenog” (pjesme, priče i basne), biće održano u ponedjeljak 13. februara u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”, sa početkom u 20. časova. Organizator večeri je JU Muzeji i galerije Budve.

Publici će se predstaviti sa svojim pjesmama, pričama i basnama, sljedeći učesnici: Snježana Akrap-Sušac, Berislav Latković, Dragan Popadić i Ružica Lazarević. Muzička pratnja na klaviru – Marina Dulović.

Snježana Akrap-Sušac (rođena u Kotoru), pjesnikinja, prozaistkinja, spisateljica za djecu, publicistkinja. Više od tri decenije živi u Puli. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti. S Feodorom Grubaš Štifanić objavila je „Malu zb(i)rku priča”, koja je 2015. godine odabirom Ministarstva kulture Republike Hrvatske ušla u naslove kojima se predstavlja hrvatska dječija književnost na Sajmu dječije knjige u Bolonji. S istom autoricom objavila je zbirku pjesma i priča za djecu „Mic po mic”. Godine 2013. uredila je monografiju Strukovne škole Pula. Pjesničku zbirku „Žena posve obična” objavila je 2016. godine, knjigu za djecu „Mazilica” 2017, a zbirku kraćih priča „Znam gdje mi je mjesto” 2018. godine. Drugu zbirku kratkih priča „Snjeguljica ne jede jabuke” objavila je 2019. godine. Bavila se novinarskim radom, te pisala članke i reportaže za glasilo hrvatske manjine u Crnoj Gori „Hrvatski glasnik”. Režirala je nekoliko poetskih performansa koji su izvođeni u gradovima Istre i Boke, te kazališnu predstavu „Hrvatski bez muke” (prema motivima iz djela E. Ionesca i D. Harmsa).

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije