16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Na čelu Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov

Luka Kotor
Luka Kotor foto Boka News

Na sjednice Skupštine opštine Kotor, održanoj 30. decembra, usvojena je odluka o budžetu Opštine za 2021. godinu, koji je projektovan na iznos od 16.809.000 eura, od čega su kapitalni izdaci 5.348.862 eura.

Budžet je usvojena sa 17 glasova „za”, jednim protiv i 9 uzdržanih. Odbornici SO dali su i zeleno svijetlo za izmjenu odluke o porezu na nepokretnost, kojom su zone i koeficijenti usklađeni sa novim Prostorno urbanističkim planom Kotora. Na teritoriji opštine utvrđeno je devet zona, a najveći porez predviđen je za ekskluzivnu zonu jedan i to koeficijent 1,45 (Stari grad, Perast i sektori 15 i 16).

Najmanji porez plaćaće vlasnici nepokretnosti u zoni devet (0,25): području Gornjih i Donjih Krivošije, Ledenice Gornje i Donje, Morinj, Zalazi, Orahovac II, Špiljari…

Usvojena i odluka o pojeftinjenju cijena vode, koja će biti niža za 18 odsto za fizička, a 22 odsto za pravna lica.

Luka Kotor

U odbor direktora ad Luka Kotor predloženi su: za predsjednika Ljiljana Popović Moškov (URA), a za članove Branko Kovačević i Mano Rebronja. 

Imenovani su novi članovi radnih tijela, savjeta i upravnih odbora u javnim preduzećima. Opština Kotor uputila je novčanu pomoć u iznosu od 10.000 eura Petrinji, gradu u Hrvatskoj pogođenom zemljotresom.

Najčitanije