8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Na dubrovački aerodrom sletio zrakoplov na izravnoj liniji iz New Yorka

Aerodrom Dubrovnik

U zračnu luku Dubrovnik u subotu je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov na izravnom letu iz New Yorka, čime se nastavlja linija koja je i prošlog ljeta redovito povezivala jug Hrvatske s najvećim gradom SAD-a.

Prvim ovosezonskim letom United Airlinesa stiglo je iz New Yorka 170 putnika. Do kraja rujna prometovat će nekoliko puta tjedno.

“Tijekom sezone najavljeno je 70-ak letova na liniji New York – Dubrovnik i očekuje se oko 15.200 ljudi u dolasku. Prvi letovi su gotovo potpuno popunjeni, a za kasnije je dobar booking i tu se očekuje dobra popunjenost”, izjavio je za HTV  komercijalni  direktor dubrovačke ZL Ivan Maslać.

Dodao je da se danas u Zračnoj luci Dubrovnik očekuje ukupno 100 slijetanja i polijetanja, a oko 12.500 putnika bi trebalo proći kroz zrakoplovnu luku.

Komentirajući promet u dubrovačkoj Zračnoj luci u odnosu na turističku sezonu 2019., Maslač je rekao kako su na nekakvih 65 do 70 posto i da su zadovoljni.

Zračna luka Dubrovnik je povezana s 50-tak destinacija, a u špici sezone s gotovo 80 destinacija, a putnike prevoze 50-tak zrakoplovnih kompanija.

Izvor:Hina

Najčitanije