20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Na fešti pod maskama najbolji Rent a tunel, Boginja mora i Ruže

Veliki maskenbal 55. Praznika mimoze održan je sinoć u sali Instituta „Dr Simo Milošević” gdje je za goste i oko 260 maski priređena odlična zabava.  Po mišljenju publike, najbolja grupna maska je Rent a tunel, pojedinačna Boginja mora, dok je žiri prvu nagradu dodijelio Ružama.

Bal pod maskama muzikom je tradicionalno otvorio bend Exodusi, podijumom su potom prodefilovale mažoretke i Gradska muzika, a za dobru atmosferu u nastavku bio je zadužen Inspiracija bend.

Novljanima su se po tradiciji pridružile maske iz Kotora, Tivta i Budve, gradova koji imaju tradiciju maškaranja, kazao je član Direkcije i predsjednik NVO Maškare, Ivan Peulić.

„Pod maskama je oko 260 ljudi za koje je Direkcija Praznika mimoze i Opština Herceg Novi obezbijedila bogat fond nagrada. Nadam se da će maskenbal pokazati da je duh maškaranja onakav kakav je uvijek i bio u Herceg Novom. Uz sve politički atraktivne maske, tu su i salonske koje su za paradu, a sud ko je najbolji donijeće publika. Novina je da ove godine imamo stručni žiri koji će nagraditi tri najbolja kostima, jer je ranije iskustvo pokazalo da dosta maski koje su kvalitetne ne mogu da dovoljno animiraju publiku i osvoje glas, pa ostanu bez nagrade. Novina je i da publika može glasati na instagramu, na profilu praznikmimoze.me, a pobjednik će biti proglašen večeras (18.2.) u 21.00 čas”, kazao je Peulić.

Prva Nagrada Grupe

Ovogodišnji maskenbal imao je do sada najveći novčani fond, pa je prvonagrađeni u kategoriji grupnih maski – Rent a tunel osvojio 1 000 eura.

„Mi smo prva firma u Crnoj Gori koja privatno kopa tunele. Saznali smo da je to unosan posao, nije potrebno iskustvo, radi se samo treća smjena i milina. Radimo samo uveče i što iskopamo, iskopamo.Kopamo i podzemne i nadzemne tunele. Samo se morate čuvati jer može promaja da vas uhvati, to je najgore”, u šali komentarišu članovi grupe.

Na drugom mjestu, po mišljenu publike su Aladin i čarobna lampa kojima je pripala nagrada od 800 eura, dok su na trećem mjestu Balerine sa konca i konopca, a njihova nagrada je 500 eura.

Prvo mjesto u kategoriji pojedinačnih maski, po mišljenju publike, osvojila je Boginja mora, za koju je Direkcija praznika izdvojila 700 eura.

„Inspiracija je u našem okruženju, a maškaranje je tradicija koju gajimo od malena i u meni uvijek postoji isto dijete. To učim i svoju djecu, oni će biti narednog vikenda na dječijem maskenbalu”, ističe Jovana Salatić – Boginja mora.

Drugu poziciju i novčanu nagradu od 500 eura dijele maske Hobotnica i FBI night shift, dok je na trećem mjestu maska Sve je to ljubav koja je osvojila 300 eura.

Po odluci žirija, najbolja je bila maska Ruže iz Kotora koja je osvojila 600 eura.

„Sve je posvećeno JPU Radost, uz mališane odlučile smo da pravimo maske i u zadnjih par godina to radimo veoma uspješno. U Herceg Novom smo se predstavile maskom Ruže, a već za 25. pripremamo nešto novo za karneval u Kotoru”, kazala je Vjera Rašković Perojević, članica Ruža.

Na drugom mjestu su Mahaluše koje je Direkcija nagradila sa 400 eura, dok trećeplasirani  Indijanci koji su nagrađeni sa 200 eura. Najbolji iz ove kategorije dobili su i po paket Plantažinog vina.

Druga Nagrada – Žiri

Maske je obradovao i bogat fond robnih nagrada koje su dodijeljene za mjesta od četvrtog do osmog, u kategorijama pojedinačnih i grupnih.

Naredna fešta pod maskama na 55. Prazniku mimoze biće organizovana u petak, 1. marta u Parku Boka uz koncert grupe Tap 011 i već najavljeno učešće karnevalista iz države i regiona.

Organizatori Praznika mimoze, koji traje do 3. marta, su Opština Herceg Novi, JUK Herceg Fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

Kompletan program pogledajte na www.praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi i na instagram profilu praznikmimoze.me.

Najčitanije