16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Rimskim mozaicima otvorena izložba radova štićenika Doma starih „Grabovac“

Sa izložbe

Nevladina organizacija „Evropske demokratske inicijative“ u saradnji sa Domom starih „Grabovac“ u petak su na jedinstvenom arheološkom lokalitetu Rimskih mozaika u Risnu organizovali izložbu radova štićenika Doma starih „Grabovac“.

Izložba slika i radova u glini predstavlja završnu fazu projekta “Zajedno aktivni” koji je dio projekta „Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba“ koji je podržan od strane Evropske Unije, Austrijske agencije za razvoj, Austrijskog Crvenog krsta I Crvenog krsta Crne Gore. Projekat se realizuje u 5 zemalja regiona I za cilj ima jačanje kapaciteta 50 organizacija civilnog društva u podizanju svijest  I uticaju na procese donošenjao dluka vezanih za socijalnu inkluziju starijih osoba u CrnojGori, Srbiji, BosniiHercegovini, Albaniji i Makedoniji.

Uz zvuke gitare učenice četvrtog razreda Srednje muzičke škole, Marine Stanković, izložbu je otvorio direktor Doma starih “Grabovac”, Srđan Dragomanović.

Prisutne, posjetioce i goste pozdravila je koordinatoka rprojekta “Zajedno aktivni”, Ljiljana Jovović koja se ovom prilikom zahvalila Domu starih “Grabovac” na uspiješnoj saradnji i njihovom doprinosu da projekat postane održiv.

Sa izložbe

“Svrha svakog projekta je pozitivna promjena, ali ne samo za vrijeme trajanja projekta, već dugoročno nakon njegovog završetka. Fokusiran na poboljšanje kvaliteta života starijih osoba I ispunjavanje njihovog slobodnog vremena različitim aktivnostima kroz slikarske i kreativne programe, direktor Doma starih “Grabovac” Srđan Dragomanović je obezbijedio uslove za kontinuirani nastavak slikarskihi kreativnih radionica”.

Pohvale za saradnju su upućene Anki Perović, asistentici na projektu koja je tokom trajanja projekta bila značajna podrška starjim osobama, kao i akademskom slikaru Petrušić Zoranu koji je svojim pedagoškim iskustvom uspio da podstakne učesnike u projektu “Zajednoaktivni” da na kreativan način, koristeći boju I slikarsku kičicu, izraze svoja razmišljanja i osjećanja.

Radionica za starija lica u Risnu

Radovi štićenika Doma starih su potvrda da umjetnost igra važnu ulogu u terapijskom smislu, a kroz kreativnost i umjetnost svaka osoba može spoznati i nadrasti tegobe svakodnevnice, ali i uljepšati svoj dan.

Najčitanije