14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Načelnica Podgore uklonila peškire kojima turisti rezervišu mjesta na plaži

Podgora

Načelnica Podgore Petra Radić odlučila je u svome mjestu riješiti problem s kojim se već dugo suočavaju na cijeloj Makarskoj rivijeri. Komunalni radnici uklonili peškire kojima gosti u apartmanima preko noći rezervišu mjesto na plaži.

Stanje koje je zatekla na plažama u svojoj opštini usporedila je s Festivalom bespravne gradnje i devastacije prirode, održanim u uvali Vruja.

Načelnica Podgore  je za Dnevnik HTV-a rekla kako su joj i u programu za lokalne izbore glavne stavke bili jednakost, zaštita okoliša i transparentnost.

“Uzurpiranje pomorskog dobra, premda to bilo i peškirima, ukazivalo je na nejednakost u pristupačnosti pomorskog dobra ljudima i na haos koji pokušavamo otkloniti. Kad volite svoje mjesto, onda otklonite ono negativno da se može pokazati pozitivno”, poručila je Radić.

Ističe kako su pojedinci doveli sve iznajmljivače u neugodnu situaciju jer navode goste na ovakve poteze.

“Pojedini iznajmljivači su doveli u neugodnu situaciju sve iznajmljivače jer gostima ukazuju na krive poteze, kao što je rezervacija plaže. Onda ostatak gostiju i mještana bude uskraćen za nešto što je javno dobro i što bi svima trebalo biti jednako pristupačno”, rekla je.

 

Izvor:HRT

Najčitanije