23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Nacionalni parkovi Crne Gore za pola godine prihodovali 874,75 hiljada eura

NP Biogradska Gora – foto Boka News

Nacionalni parkovi su u prvih šest mjeseci ostvarili prihod od 874,75 hiljada EUR, što je nevjerovatnih 141,77 odsto više nego u istom periodu prošle godine kada je prihodovano 361,81 hiljada EUR, saopštio je premijer Dritan Abazović.

– Broj posjetilaca naših pet parkova za prvu polovinu tekuće godine povećao se na 201,15 hiljada osoba, što je 68,57 odsto više nego u istom periodu prošle godine – napisao je Abazović na svom Facebook nalogu.

Poređenja radi, prihod za period od januara do juna te rekordne 2019. godine iznosio je 455,43 hiljade EUR, a tada je Nacionalne parkove posjetila 147,66 hiljada osoba.

– Trendovi su odlični i navedeni podaci jasan indikator da hrabro koračamo ka rekordnoj turističkoj sezoni – rekao je Abazović.

adarsko jezero – Arhiva NPCG

On je čestitao direktoru NPCG, Vladimiru Martinoviću i njegovom timu koji uz odgovoran odnos odlično ispunjavaju svoje zadatke.

– Nakon akcija suzbijanja krivolova na Skadarskom jezeru, ovo je još jedan važan pokazatelj kako se upravlja državnim dobrima – ocijenio je Abazović.

On je rekao da nastavljaju dalje sa kampanjom Montenegro365 i promocijom Crne Gore kao zelene destinacije.

– Na pravom smo putu – poručio je Abazović.

Najčitanije