24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade za turizam “Wild Beauty Awards 2017”- priznanja Festivalu klapa Perast i Karampani

13. dodjela godišnjih nagrada u turizmu “Wild Beauty Awards 2017” u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića održano je sinoć u hotelu “Hilton” u Podgorici.

Ovom prilikom dodijeljeno je ukupno šest nagrada i dva priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unaprjeđenju kvaliteta turističke ponude u 2017. godini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Među dobitnicima nagrada “Wild Beauty Awards 2017” su:

  • Najbolji hotel u 2017 godini – Hotel „Maestral Resot &Casino“ – Pržno, Budva
  • Najbolji mali hotel u 2017 godini – Hotel „Majestic“, Budva, Kompanija „INC“ DOO Budva
  • Najbolja plaža u 2017 godini – Plaža „Lučice“, Petrovac, Budva, Kompanija „Pester Co.“ DOO Budva
  • Najbolji restoran u 2017 godini – Restoranu „Per Sempre“, Podgorica, Kompanija „Per Sempre“ DOO Podgorica
  • Nagrada za unaprijeđenje turističke ponude u 2017 godini – Lokalna turistička organizacija Bar
  • Nagrada za najbolji turistički proizvod u 2017 godini – Tura „Sankama od Kolašina do Žabljaka“, Kompanija „Explorer“ DOO, Kolašin

 Uručena su i priznanja:

Uručene nagrade za turizam “Wild Beauty Awards 2017” – Najbolji festival Međunarodni festival klapa Perast – foto Boka News
  • Kategorija najbolji Festival: „Međunarodni festival klapa Perast“ – NVO Međunarodni festival klapa Perast.
  • Kategorija najbolja Manifestacija: Manifestacija „Od Božića do Božića“, NVU Karampana i Lokalna turistička organizacija Kotor
Uručene nagrade za turizam “Wild Beauty Awards 2017” – Najbolja Manifestacija „Od Božića do Božića“, NVU Karampana – foto Boka News

Dodjeli ovog prestižnog nacionalnog priznanja, navode iz NTO, prisustvovali su Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, predstavnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Uručene nagrade za turizam “Wild Beauty Awards 2017”

“Imajući u vidu predloge komisije za dodjelu nagrada koju čine predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija, kao i predloge zainteresovane javnosti prikupljene putem on line upitnika, odluku o kategorijama i nagrađenima donio je Žiri za dodjelu “Wild Beauty Awards 2017” kojim je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, profesor dr Ivo Županović, Zoja Đurović, direktorica srednje muzičke škole „Vasa Pavić“, Slađana Šoć, šefica kuhinje hotela „Hilton Podgorica“, Bojana Popović, sportistkinja, Sanja Golubović, urednica i novinarka, Dejan Davidović, ugostitelj i Emil Kukalj menadžer u NTOCG,” stoji u saopštenju NTO.

Kako podsjećaju, dodjela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unaprijeđenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Uručene nagrade za turizam “Wild Beauty Awards 2017”

Uručene su pohvale, skulpture i plakete “Lovćen“ (autora docenta Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i docenta za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju Ane Matić).

Uručene nagrade za turizam Wild Beauty Awards 2017 / foto Boka News

Ove godine, po prvi put Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dodijelila je i posebno priznanje za doprinos u oblasti obrazovanja u turizmu i unaprijeđenju regionalne saradnje profesoru dr Slobodanu Unkoviću iz Beograda, koji je i ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za doprinos razvoja turizma u svetu, njegov održivi razvoj i obrazovanje kadrova u turizmu.

Najčitanije