16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nagrađeno devet učenika tivatskih i međunarodne škole

Završen je Likovni konkurs na temu „Zajedrimo zajedno“, koji je raspisao Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat, u saradnji sa Jedriličarskim klubom „Delfin“, OŠ „Drago Milović“ iz Tivta, OŠ“ Branko Brinić“ iz Radovića i „Knightsbridge School International Montenegro“.

Konkurs je raspisan u skladu sa Memorandumom o saradnji, koji su potpisali Opština Tivat, JK „Delfin“ i Turistička organizacija Tivta, povodom jubileja – 70 godina od osnivanja „Delfin“-a, a u susret  „Luštica Bay EurILCA evropskom prvenstvu u jedrenju U21“, koje će se održati u Tivtu  od 9. do 16. juna.

Pravo učešća na konkursu imali su učenici osnovnih škola sa područja opštine Tivat. Petočlani žiri, koji su sačinjavale tri nastavnice likovnog obrazovanja, predstavnice Jedriličarskog kluba „Delfin“ i Sekretarijata za društvene djelatnosti, odabrale su po tri najbolja rada, u tri uzrasne kategorije.

Nagrađeni u  prvoj kategoriji ( I, II i III razred)  su Timur Tulumen, Sara Jovićević i Anđela Janković. Nagrađeni u  drugoj kategoriji ( IV, V i VI razred)  su Ksenija Bećir, Tijana Daković i Anastasija Nišavić. Nagrađeni u  trećoj kategoriji ( VII, VIII i IX razred)  su Teodora Barbić, Ana Lukšić i Bojana Popović.

Nagrade za najuspješnije obezbijedili su Jedriličarski klub „Delfin“ i Sekretarijat za društvene djelatnosti: za  osvojeno 1. mjesto u svakoj od navedenih kategorija – besplatni kurs jedrenja; za osvojeno 2. mjesto u svakoj od kategorija – knjiga „Sport u Tivtu – mladost jedne istorije“ Slavka Krstovića i za osvojeno 3. mjesto u svakoj od navedenih kategorija – poklon bon u vrijednosti od 20 eura za kupovinu u knjižari.

Izvor:S.L.

Najčitanije