13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Najavili radove na više lokacija u Zelenici

Zelenika

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević i sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović obišli su sa predsjednikom MZ Zelenika-Kuti Ilijom Kovačevićem više lokacija u tom naselju, na kojima je potrebno izvesti infrastrukturne radove do kraja tekuće i tokom naredne godine.

Među prioritetnim putevima koje je potrebno sanirati ili asfaltirati određeni su:

-glavni put od Primata do nekadašnjeg Doma penzionera, nakon završetka izgradnje kolektora

-Đačka ulica sa trotoarom (neposredno uz OŠ „Ilija Kišić“)

-400 metara Sasovićkog puta (ispod crkve Sv. Arhiđakona Stefana)

-200 metara puta u ulici Plandište (u blizini crkve Sv. Trojice)

Zelenika

Kako je na terenu kontatovano, MZ Zelenika-Kuti i hercegnovska lokalna samouprava imaju za cilj da u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom turistički i privredno valorizuju sliv rijeke Opačice i priobalni dio, što bi podrazumijevalo i radove na lokaciji gdje se nalazi stari željeznički most.

Potpredsjednik Konjević je istakao da bi u narednom periodu trebalo sagledati mogućnosti saradnje Opštine Herceg Novi i MZ Zelenika-Kuti sa Fudbalskim savezom Crne Gore, koji bi pomogli u izgradnji jedne tribine na stadionu Opačica, Fudbalskog kluba Orjen.

Predstavnici lokalne samouprave i mjesne zajednice obišli su i korito rijeke Opačice, gdje su nedavno izvršeni radovi na čišćenju i uređenju, kao i na izgradnji jednog potpornog zida.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije