16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon devet mjeseci u Split uplovljava prvi veliki kruzer

U petak u Split nakon dugo, dugo vremena dolazi prvi veliki kruzer i dovodi oko 1 200 putnika, koji bi se tu trebali zadržati desetak sati, javlja Slobodna Dalmacija

Kako je kazao Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split, luksuzni brod na kružnim putovanjima MSC-ova Splendida, trebao bi uploviti 18. juna u sedam ujutro na vanjski vez splitske Gradske luke, a odlazak je najavljen istoga dana za 17 sati.

– Splendida dolazi iz Krfa, a putnici će s kruzera izlaziti u grad organizirano, autobusima i pješačkim turama. Nadamo se dobroj epidemiološkoj situaciji kako bi u Split u narednim mjesecima uplovilo što više brodova s turistima – kaže Vice Mihanović.

U Split je, doduše, prije Splendide već ovoga ponedjeljka također došao jedan kruzer, ali riječ je o daleko manjem brodu –  Belle de l’adriatique. Zadnji veći kruzer u Split je došao lani u rujnu, nakon čega su uslijedili mjeseci suše koji su koincidirali s lošom epidemiološkom slikom u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu.

– Trenutno u najavama za ovu godinu imamo dolazak 155 kruzera u Split, ali sve je to vrlo neizvjesno i ovisi o pandemiji. Otkazi su česti. Sve je to daleko od rekordne 2016. godine kada je u Split došlo 286 kruzera, no situacija pomalo ide nabolje, a dobrim dijelom će ovisiti o nama samima – kaže ravnatelj splitske Lučke uprave.

Najčitanije