12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon dva mjeseca ponovo na “espresso”

Tivat – Pine nakon korone virusa  foto Boka News

Nakon dva mjeseca u Crnoj Gori ponovo su počeli da rade ugostiteljski objekti i tržni centri, a ukinuta je i zabrana kretanja nakon 23 sata.

Prvog dana nakon ukidanja mjera zbog prevencije širenja koronavirusa, brojni građani sa jedva dočekali da izađu na kafu.

U baštama i kafićima na popularnoj gradskoj rivi Pine u Tivtu bilo je živo od jutarnjih sati.

Iako su ugostiteljski objekti počeli sa radom, zaposleni i gosti moraju se pridržavati mjera opreza zbog epidemije koronavirusa. Za stolom mogu da sjede najviše četiri gosta, osim ako nisu članovi istog domaćinstva, a ugostitelji između stolova moraju obezbijediti udaljenost od najmanje dva metra ili postaviti paravane.

U skladu sa mjerama, zaposleni su danas služili goste noseći zaštitne maske, dok je zabranjeno sjedenje za šankom i samoposluživanje. Vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da mušterijama i zaposlenima obezbijede sredstva za dezinfekciju ruku, kao i da dezinfikuju stolice i stolove nakon odlaska mušterija.

Držanje socijalne distance od namjanje dva metra obavezno je i na kupalištima i plažama, dok u hotelima na deset kvadratnih metara može biti samo jedna osoba.

Najčitanije