16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon nekoliko proljećnih dana stiže zahlađenje – vjetrovito i prohladno

Boka – Bura

Nakon nekoliko preuranjenih proljećnih dana stiže nam zahlađenje, najavljuju meteorolozi. Preko Jadrana premješta se  plitka ciklona, koja donosi pad temperature.

Tokom noći, ponedjeljak na utorak, očekuje se naglo jačanje sjevernog vjetra, a u utorak očekuju se vrlo jaki udari sjevernog vjetra, bure, koja će imati olujni karakter.

Utorak:

U južnim i centralnim predjelima, uglavnom u prijepodnevnim satima se očekuju ponegdje slabe padavine, a od sredine dana razvedravanje. Na sjeveru veći dio dana oblačno sa snijegom i mećavom i osjetno hladnije.

Vjetar sjeverni i sjeveroistočni pojačan i jak, na udare olujne jačine, tokom noći će znatno oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha -6 do 9, najviša dnevna -3 do 14 stepeni.

Severe Weather Europe 12. mart

Srijeda:

Malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Na sjeveru po kotlinama, moguća je mjestimično jutarnja magla.

Vjetar slab do umjeren i promjenljiv, u jutarnjim satima, ponegdje na jugu sjeverni i sjeveroistočni, umjeren do pojačan. Jutarnja temperatura vazduha -13 do 5, najviša dnevna 3 do 16 stepeni.

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju CG, u kome se navodi da se danas, 11.marta do kraja dana očekuje nagli prodor atmosferskog hladnog fronta koji će usloviti nagli pad temperature, intenzivnije padavine i nagli prelazak kiše u snijeg u sjevernim predjelima, a kasno tokom noći i sutra ujutru i na jugu u višim predjelima prelazak kiše u snijeg, Direktorat za vanredne situacije apeluje na nadležne službe da podignu nivo operativne spremnosti.

Najčitanije