26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavlja se izgradnja šetališta na Jazu – Za drugu fazu projekta gotovo 200.000 eura

Jaz – foto Boka News

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ponovo je raspisalo javni poziv za izgradnju i uređenje šetališta na Jazu u dužini od cca 226 metara.

Kako je navedeno, radovi su predviđeni od postojećeg definisanog šetališta, obalnim zidom ispod katastarske parcele broj 70 do zapadnog kraja plaže Jaz na katastarskoj parceli broj 96 K.O. Prijevor I.

Tenderom su obuhvaćeni pripremni radovi, geodetsko obilježavanje i obnavaljanje trase, uklanjanje pijeska sa staze, zatim betonske ploče sa šetališta i mobilijara, zemljani i betonski radovi, armirački radovi, popločavanje, fasadna obrada zidova, hortikulturno uređenje, postavljanje mobilijara i ugradnja javne rasvjete.

Rok izvođenja radova je 100 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 198.347,11 EUR bez uračunatog PDV-a.
Ponude se podnose preko ESJN-a najkacnije do 21. aprila 2021. godine do 10 sati. Njihovo otvaranje održaće se istog dana u 10:30.

Jaz foto Boka News

Radovi na popločavanju i uređenju prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni su u martu prošle godine.

U sklopu prve faze radova popločan je potez dug 380 metara od hotela Posejdon do kuće porodice Kunjić. Kompletno uređenje je podrazumjevalo i rekonstruisanje postojećeg obalnog zida prema plaži, postavljenje urbanog mobilijara (10 klupi za sjedenje i 10 korpi za otpatke) i stubića za sprječavanje ulaska vozila. Završeno je i hortikulturno uređenje staze, a pored niskih mediteranskih sorti, na proširenjima su zasađena 3 primorska bora visine oko 5 metara.

Izvor:eKapija

Najčitanije