19 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavljena sječa stabala na lokaciji nekadašnjeg hotela „Mimoza“

Danas na gradilistu Mimoze foto čitalac

Radnici koje je angažovala firma „Mimoza Grupa“ nastavili su danas na gradilištu na lokaciji nekadašnjeg hotela „Mimoza“ sječu stabala preteklih iz nekada bogatog malog parka što je rastao na ovom mjestu.

Uz pomoć hidraulične korpe jedne privatne kompanije iz Kotora, radnici su posjekli nekoliko grada sa stoljetnog velikog stabla primor skog bora u istočnom dijelu gradilišta. To je učinjeno uprkos uprkos odredbama Prostorno urbanističkog plana Tivta kojim je između ostalog propisano da se “postojeća prirodna i parkovna  površina,  treba  očuvati i nadgraditi u sistem”.

Sječa grana bora obavljena je kako bi se stvorio prostor za rad dizalice koja manipuliše sa velikim armaturnim mrežama što se ugrađuju u zidove temeljne jame novog kondo-hotela koji se gradi na ovoj lokaciji.

Iz Opštine Tivat su kazali da nemaju ingerencija da reaguju, jer je riječ o privatnoj imovini i ne postoji opštinska odluka koja decidno zabranjuje izvođaču da posječe stable u nekadašnjem “Mimozinom” parku.

Danas na gradilistu Mimoze foto čitalac

Ovdje je inače, do prije dvije godine raslo nekoliko ogromnih stanala primorskog bora, više pitospora, juka, oleandara, lovora, jedna palma i jedno stablo eukaliptusa, kao i par manjih primorskih hrastova. Dio tih stabala posječen je u novembru 2016. na opšte zgražavanje tiavtske javnosti, a postepena sječa n nastavila se i krajem aprila ove godine.

Izvor:S.L

Najčitanije