16 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavljene borbe za Bahmut, Putin iznenada doputovao u Ukrajinu

Bahmut, 27.2.2023.
Foto: Alex Babenko / REUTERS

Nastavljaju se borbe za Bahmut, a ruske su snage još malo napredovale. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da svako oklijevanje u isporuci oružja znači više ubijenih ukrajinskih vojnika.

Istodobno, ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je sastanku vojnog zapovjedništva u ukrajinskoj južnoj regiji Herson, koju dijelom drži Rusija.

Putin u Hersonu i Luhansku

Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je sastanku vojnog zapovjedništva u ukrajinskoj južnoj regiji Herson, koju dijelom drži Rusija, priopćio je Kremlj, a prenio Reuters.

Zapovjednici zračno-desantnih snaga i armije “Dnjepar” izvijestili su Putina o situaciji u regijama Herson i Zaporižja, koje je Moskva proglasila dijelom Rusije.

Ruske trupe povukle su se iz Hersona, regionalne prijestolnice, u studenom prošle godine, te su ojačale svoje položaje na suprotnoj obali rijeke Dnjepar u iščekivanju ukrajinske protuofenzive.

Putin je također posjetio stožer nacionalne garde u istočnoj ukrajinskoj regiji Luhansk, drugom dijelu Ukrajine koji je Moskva anektirala prošle godine.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije