23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nasukala se jahta u Trogirskom arhipelagu, nema ozlijeđenih

Foto čitalac 24 sata.hr

Motorna jahta na kojoj su se nalazila troje hrvatskih državljana, od kojih nitko nije ozlijeđen, nasukala se u ponedjeljak rano ujutro na hridi otočića Pijavica, nedaleko od ulaza u Trogirski zaliv, saopštili su iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture.

Nesreću je u 6.35 sati prijavio voditelj motorne jahte CODE, Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka), koja je dojavu potom proslijedila Lučkoj kapetaniji Split i Lučkoj ispostavi Trogir.

U trenutku nesreće na motornoj jahti pod panamskom zastavom su, uz voditelja, boravila i dva člana posade, svi troje hrvatski državljani, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Službenici LK Split provode očevid o uzrocima nasukavanja, a preliminarnim očevidom ustanovljeno je da je motorna jahta nasukana pramcem gotovo cijelom dužinom na otočne hridi.

S obzirom na to da je u brodskim spremnicima preostalo oko tri tone pogonskoga goriva tipa diesel, na poziciju su stigli i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Kaštela, koji su dopremili plutajuće brane radi ograničavanja površinskog onečišćenja mora, ukoliko se dogodi istjecanje goriva.

Voditelj motorne jahte u međuvremenu je zatražio komercijalne usluge odsukavanja i pripreme za tegalj, nakon čega će plovilo biti otegljeno na sigurnu poziciju radi nastavka očevidnih radnji.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije