17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Nasukao se kruzer Norwegian Escape s više od tri hiljade putnika

Norwegian Escape – foto EPA

Kruzer Norwegian Cruise Linea Norwegian Escape od 165.000 bruto tona nasukao se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima prilikom isplovljavanja iz luke Puerto Plata u Dominikanskoj Republici, javlja Cruise Industry News.

Brod za krstarenja dug 326 metara isplovio je u subotu, 12. ožujka, iz Port Canaverala na sedmodnevno krstarenje Karibima. Puerto Plata bila je prva luka u koju je pristao. Prema prvim informacijama s terena, kruzer se prilikom isplovljavanja nasukao zbog jakog vjetra. Putnici navode da su osjetili “tup udarac”, a brod se nagnuo na lijevu stranu, piše The Maritime Executive.

Prema nekim izvorima, dva tegljača su bezuspješno pokušavala odsukati brod, a odsukavanje će se nastaviti za vrijeme plime. U nasukavanju nitko nije ozlijeđen, a nije zabilježeno oštećenje plovila ni zagađenje.

Norwegian Escape izgrađen je 2015. godine, a ukupno može prevoziti 4.266 putnika i 1.733 člana posade. Prema izvještajima lokalnih medija, na kruzeru se u vrijeme nasukavanja nalazilo 3.233 putnika i 1.618 članova posade. Sljedeća luka u itineraru je St. Thomas, zatim Tortola, te privatni otok NCL-a na Bahamima.

Najčitanije