13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Nekoliko stotina kontejnera izgorjelo u požaru na kontejnerskom brodu

zim-charleston

Još jedan požar sa značajnom materijalnom štetom izbio je na kontejnerskom brodu.


Osiguravajuća tvrtka WK Webster potvrdila je da je 8. kolovoza u Indijskom oceanu na kontejnerskom brodu Zim Charleston od 8,586 TEU izbio požar u kojemu je izgorjelo nekoliko stotina kontejnera.

Požar je najvjerojatnije izbio jednom od skladišta, a procjenjuje se da je u požaru oštećeno oko 300 kontejnera. Izgorjeli kontejneri uklonjeni su s palube na kontejnerskom terminalu u Colombu u Šri Lanki, a provodi se istraga kako bi se utvrdilo je li sigurno iskrcati kontejnere iz skladišta iz kojega se požar proširio, piše Splash247.

Podaci iz MarineTraffica (vidi dolje) pokazuju da je brod nakon izbijanja požara otplovio za Colombo, gdje se nalazi i dalje. Brod je stigao iz Singapura, navodi FleetMon.

ZIM još nije potvrdio detalje požara unatoč novinarskim upitima. Brod je u vlasništvu Seaspana.

Pomorska industrija nedavno je ostala zatečena statistikama osiguravatelja, koji sugeriraju da svakih 60 dana na kontejnerskim brodovima izbije veliki požar.

ICHCA International (International Cargo Handling Coordination Association) još 2019. je izračunala da od 60 milijuna kontejnera koji se transportiraju svake godine, njih oko 10 % ili 6 milijuna sadrži opasan teret. Podaci iz državnih inspekcija sugeriraju da je oko 20 % kontejnera neispravno pakirano ili netočno deklarirano. U prijevodu, čak 1,3 milijuna potencijalno nestabilnih kontejnera s opasnom teretom prevoze se diljem svijeta svake godine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije