21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Nema ispravnih ponuda za gradnju MR 2 saobraćajnice za Lušticu

Luštica Bay, april 2018

Tenderska komisija Opštine Tivat kao neispravne, ocijenila je obje ponude koje su prispjele na tender za izbor izvođača radova na izgradnji MR2 pristupne saobraćajnice za turistički kompleks Luštica Bay u Krtolima.

Zbog toga je ova javna nabavka započeta krajem novembra prošle godine, procijenjene vrijednosti 1,4 muiliona eura Sa PDV-om, prošle nedjelje obustavjena i proglašena neuspjelom.

Ponude na tender dostavile su kompanije „Toškovići“ iz Podgorice i „Briv Construction“ iz Kotora i obje su proglašene neispravnima. Preduzeće „Toškovići“ je za gradnju MR 2 saobraćajnice tražilo 1.240.660 eura, dok je „Briv Constructuon“  ponudio cijenu od 1. 49.546 eura.

Tenderom za izgradnju MR 2 saobraćajnice predviđena je izgradnja rakrsnice-kružnog toka na završetku postojeće MR 1 saobraćajnice preko Đuraševića na mjestu njenog spoja sa postojećim putem za uvalu Pržna – Plavi hirizont, te gradnja poptuno nove saobraćajnice zapadno odatle, u dužini od nepuna 2 kilometra prema Luštici i njeno spajanje sa putem prema Oblatnoj i Marina naselju kompleksa Luštica Bay. Izgradnja te nove saonraćajnice sa svom neophodnom vodovodnom i elektroinsfrastrukturom, te obostranim pješačkim i biciklističkim stazama, trebalo je da bude završena u roku od 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

MR2 saobraćajnica jedna je od ugovorenih infrastrukturnih obaveza lokalne uprave i države prema investitoru preko milijardu eura vrijednog turističkog resorta Luštica Bay, kompaniji Luštica Development. U protekle skoro četiri godine Vlada i Opština Tivat su zajedno, za skoro 6 miliona eura, u dvije faze sagradile novu pristupnu saobraćajnicu MR 1 u dužini od nešto preko 5 kilometara, od Solila do spoja sa putem za Pržnu u blizini naselja Radovići, a an koju sada treba da se nastavi MR2.

Prvu fazu MR 1 koja je kasnila u odnosu na planiranu dinamiku gradila je firma  „Toškovići“ dok je drugu fazu koja je okončana u planiranom roku napravila kompanija „Bemax“ iz Podgorice.

Izvor:S.L

Najčitanije