25 C
Kotor

Slušaj online radio

Nevjerovatni propusti grčke policije, smijenjeno sedam rukovodilaca

Stradao navijač

U navijačkim neredima u Ateni u kojima su sudjelovali Bad Blue Boysi iz Hrvatske i navijači domaćeg AEK-a jedan je mladić poginuo, a nakon toga grčka vlada se odlučila za radikalan potez.

Sedam najviših rukovodilaca policija instantno je smijenjeno s pozicije. Javnosti je tu informaciju obznanio ministar zaštite Yiannis Oikonomou u izlaganju.

Portal sdna donosi ekskluzivne dokumente do kojih su došli preko izvora iz policije, a koji, čini se, potvrđuju nevjerojatne greške i krive procjene grčke policije. U prvom dokumentu vidi se kako je Odjel za suzbijanje nasilja u sportu dobio iz inozemnih izvora informaciju da će oko 150 Bad Blue Boysa pokušati ući u Atenu na zabranjeno gostovanje.

Dokumenti su vrlo detaljni te navode čak i plan Boysa u Ateni. Dio njih će spavati kod svojih prijatelja, navijača Panathinaikosa, dio u prostorijama Panathinaikosovog fan kluba koji se tek treba otvoriti, a dio u smještajima i apartmanima na aveniji Alexandra, u blizini Panathinaikosovih prostorija.

U drugom dokumentu navodi se kako je isti odjel imao podatke kako su navijači AEK-a pozvali ljude sa svoje tribine ispred stadiona oko 19 sati, pod “krinkom podjele sezonskih ulaznica”. U oba dokumenta stoji kako službe prate razvoj situacije i navijače jednih i drugih momčadi.

Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi. Nakon što je momčad napustila stadion, navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje. Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene a da automobile ni na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača .

Sukobi su izbili nakon što su navijači Dinama, unatoč zabrani kretanja navijača momčadi iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspjeli automobilom doći do Atene i dočekati navijače Panathinaikosa na stanici Irene, odakle su krenuli vlakom podzemne željeznice na liniji 1 za Pefkakiju i pješice otišli do stadiona AEK-a u Nea Philadelphiji kako bi napali navijače AEK-a, piše ANA.

Najčitanije