29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

New York Times poziva Bidena da se povuče

Joe Biden

Uredništvo prestižnog američkog lista New York Timesa pozvalo je u petak predsjednika Joea Bidena da se povuče iz utrke za Bijelu kuću nakon njegove katastrofalne debate protiv Donalda Trumpa

U uvodnom članku objavljenom u petak navečer pod naslovom „Da bi služio zemlji, predsjednik Biden mora napustiti utrku“ za Bijelu kuću, New York Times opisao je Joea Bidena kao „sjenu vođe“, nakon što je 81-godišnji predsjednik „pao na vlastitom ispitu“.

Neprepoznatljiv, Joe Biden gutao je riječi, nije dovršavao pojedine rečenice i gledao je u prazno tijekom televizijskog dvoboja u četvrtak protiv svog republikanskog prethodnika i protukandidata na izborima u studenom.

„Biden je bio predsjednik vrijedan divljenja. Pod njegovim vodstvom, država je napredovala i počela se suočavati s nizom dugoročnih izazova, a rane koje je otvorio Trump počele su zacjeljivati. Ali najveća usluga koju bi Biden danas mogao pružiti javnosti bila bi objava da se neće kandidirati za reizbor“, napisao je New York Times.

Uredništvo New York Timesa čine ugledni urednici i treba odražavati vrijednosti medija.

Članovi Demokratske stranke također su doveli u pitanje Bidenovu sposobnost da preuzme novi mandat, što je izazvalo buru unutar stranke, ali je Joe Biden u petak rekao da može „obaviti posao“, dobivši podršku dvojice svojih prethodnika Baracka Obame i Billa Clintona.

Najčitanije