24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ni sedam dana nakon iskrcaja s broda Atlantske plovidbe “Zagreb”, iznenada preminuo pomorac Nikola Jaklin

Nikola-Jaklin

Nakon što je preklinjao Atlantsku plovidbu i hrvatsku državu da mornarima broda ‘Zagreb’, zarobljenima zbog pandemije na moru, omogući odlazak doma, u Varaždinu je, niti sedam dana nakon silaska s broda, iznenada umro Nikola Jaklin.

Nikola, koji je na brodu bio kuhar, preko Jutarnjeg lista je alarmirao javnost o nepodnošljivoj situaciji na brodu. Na Zagrebu je plovilo 16 hrvatskih mornara, devet su mjeseci bili na brodu, od čega 200-tinjak dana bez silaska na kopno.

Incidenti su bili sve češći, zapovjednik broda, kapetan Leon Bjelokosić, upozoravao je Atlantsku plovidbu o hitnosti iskrcaja, a kuhar se obratio javnosti. – Molim pomozite, želim doma. Osjećam se kao rob – zavapio je Nikola Jaklin 31. avgusta u Jutarnjem listu.

Ni mjesec dana kasnije, 16. septembraa, Nikola i posada sletjeli su na zagrebački aerodrom. Iscrpljen, ali sretan, Nikola je zahvalio Jutarnjem.

Živio je i radio na brodovima od 2004. godine, ali nakon ovog iskustva na brod više nije namjeravao.

„Što očekujem doma? Hmmm, novu borbu. Trebam se priviknuti na novi način života. Buđenje ujutro, pa pola sata put do posla, odraditi svoje i doma. Ukratko, da, novu borbu. Okrenuti novi list, stranicu i krenuti u to“ – govorio je o budućnosti Nikola.

U petak se čuo s prijateljima. Za subotu je za njih pripremao srnetinu. Želio je s dečkima proslaviti povratak…

Najčitanije