13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvaranja Olimpijskog muzeja Sarajevo 8.oktobra

Olimpijski muzej Sarajevo foto Grad Sarajevo

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju, javlja Anadolu Agency (AA)

Gradonačelnik Abdulah Skaka tim povodom s javnošću je podijelio zadovoljstvo što će Olimpijski muzej ponovo otvoriti svoja vrata.

”Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture“, naveo je Skaka.

Dodao je kako čin otvarenja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu.

”Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom. Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost”, navodi se u poruci Skake, koju je proslijedio Grad Sarajevo.

Navedeno je kako će se 8. oktobra, Sarajevom vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini.

”Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe. Ovo će biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini! Kada sam bio dijete Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni. Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promjeniti svijet”, dodao je Skaka.

Najčitanije