11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Norwegian pokreće letove do Tivta – Od 4. maja iz Helsinkija, od 17. juna iz Osla

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Norveška aviokompanija Norwegian planira da pokrene letove iz Helsinkija i Osla do Tivta.

Kako prenosi Avioportal.me Norwegian će liniju između Osla i Tivta održavati od 17. juna do 12. avgusta, letovima svakog utorka i petka. Najjeftinija karta iz pravca Tivta je oko 60 evra dok je u pravcu Oslo-Tivat oko 280 eura, a let na ovoj relaciji traje 3 sata 20 minuta.

Što se tiče leta na liniji Helsinki – Tivat, Norwegian će svake srijede letjeti od 4. maja do 26. oktobra. Najniže cijene karata na ovoj liniji su oko 62 evra za jedan pravac, a trajanje leta iznosi 3 sata i 15 minuta.

Karakteristično za ovu aviokompaniju je da je krajem 2020. godine, nakon nekoliko godina teške borbe za opstanak, proglašen bankrot. Kap koja je prelila čašu je bio gubitak od 2,6 mlrd USD. Ipak, kreditori su odobrili restruktuiranje, presjeklo se gdje je moralo biti presječeno odavno i kompanija je opet stala na noge.

Flota je formirana isključivo od aviona tipa Boing 737-800, a biznis plan ove norveške low cost kompanije je da pokriva tržište svog regiona, a tokom ljetnjih mjeseci uradi najbolje što može letovima do toplih mora.

Najčitanije