9 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi gastro katalog – dodjeljen znak Čuvari gastro kulture

Turistička organizacija opštine Kotor u petak je na Pjaci od Muzeja priredila degustaciju tradicionalnih jela iz Boke i predstavila novi gastro katalog – vodič kroz našu bogatu kulinarsku baštinu.

“Čitavo gastronomsko umijeće i gastronomsku ponudu objedinili smo u novo izdanje gastro kataloga, značajno ga unaprijedivši u dizajnu, kvalitetu i sadržaju. Na sto tri strane ove publikacije opisali smo nastanak i razvoj bokeljske kužine, tradicionalne specijalitete, način pripreme bokeljskih jela, predstavili ugostiteljske objekte u kojima se ova jela mogu degustirati kao i ukupnu ponudu restorana u Kotoru” – kazala je Radulović ispred Turističke organizacije Kotor.

Ona je istakla da je jedinstven doprinos cijelom projektu dala Vlasta Mandić – autorka knjige “Bokeška kužina”. Vlasta nam je, osim logističke podrške, ustupila i neke od tradicionalnih recepata koji su prepoznatljivi za Kotor i Boku i time upotpunila kvalitet gastro kataloga”.

Radulović je naglasila da su značajan doprinos svakako dali i brojni ugostitelji iz Kotora koji su prepoznali značaj ovog projekta – Luna Rossa i Madrevida, Cesare, restoran u okviru hotela Galia, Baron Gautsch, Pasha, Bastion 1, restorani u okviru hotela Cattaro Royal i As, konobe: Roma, Ombra, Cesarica, Trpeza, caffe restoran San Giovani, kao i snack bar Bokun.

“Tursitička Organizacija Kotor je pomenutim ugostiteljima dodijelila naziv Čuvari gastro kulture. Na vidnim mjestima istaknut je logo čuvara gastro kulture kao znak da se u tim ugostiteljskim objektima mogu degustirati bokeljski specijaliteti koji su prezentovani u gasto katalogu” – kazala je Radulović kao i da su u okviru ovog projekta odradili i mapu čuvara gastro-kulture koja će se besplatno dijeliti na info punktovima TO Kotor.

Prisutne je pozdravio direktor TO Kotor MIrza Krcić. “Zahvalio bih se koleginici Emiliji i Vlasti Mandić koje su zaslužne za formiranje Gastro vodiča, a njime se itekako ponosimo – kazao je Krcić i dodao da vjeruje da će se narednih godina još više restorana odazvati njihovom pozivu i da će turisti uživati u našim proizvodima i kuhinji.

“Zahvaljujem se Turističkoj Organizaciji koja je prepoznala potrebu za jednim ovakvim gastro brendom koji će našim turistima koji dođu u Kotor pružiti ugođaj” – kazala je Vlasta Mandić.

Vodič je urađen u saradnji sa ugostiteljima kao “Čuvarima gastro kulture” i Vlastom Mandić, autorkom “Bokeške kužine”.

/Radio Kotor/

Najčitanije