17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi kiosci za ljepši izgled novskih ulica

Novi kiosci u HN

U toku je zamjena kioska na više lokacija u Herceg Novom, pa će na novskim ulicama umjesto starih i neuglednih biti novi, jednoobrazni privremeni objekti. Prvi novi kiosci postavljeni su u Igalu, a tokom narednih dana biće zamijenjeni na svim opštinskim lokacijama koje su određene Programom postavljanja privremenih objekata.

Sa namjerom da uvede red i uljepša izgled novskih ulica, Opština je tačno odredila izgled ovih objekata, kako bi oni bili uredni i unificirani. Takođe, lokalna uprava je ugovorom obavezala zakupce da, umjesto objekata od kojih su neki stari više decenija, postave nove kioske, usklađene sa standardima iz idejnog rješenja.

Programom postavljanja privremenih objekata lokalna uprava je jasno utvrdila pravila u vezi sa postavljanjem privremenih objekata, uređaja i opreme, kao i njihovu unifikaciju i tipizaciju koja je u skladu sa estetsko-ambijentalnim uslovima, imajući u vidu da se veliki broj tih objekata nalazi u blizini mora i centralnih gradskih zona.

nekad-sad

Posebna pažnja usmjerena je na privremene objekte poput kioska, koji nisu sezonskog tipa, već su aktivni tokom cijele godine, kako bi nijhov izgled, gabarit, funkcionalnost i potreba postavljanja bili opravdani i usklađeni sa lokacijom na kojoj su predviđeni.

Programom postavljanja privremenih objekata na teritoriji opštine Herceg Novi za period od maja 2019. do maja 2024. godine određeno je da svi kiosci na teritoriji opštine Herceg Novi moraju biti unificirani, izrađeni od loksiranog ili plastificiranog aluminijuma, alubond panela u tamno sivoj boji.

Određeno je da kiosk svojim izgledom i oblikovanjem mora biti u skladu sa prostorom na kome se postavlja, finalna obrada mora biti estetski uklopljena, kao i da se kiosci ne smiju postavljati tako da ugrožavaju kolsku i pješačku zonu i ispred njih se mora ostaviti dovoljan prostor za manevrisanje potrošača.

Najčitanije