23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi nagradni konkurs CDPR-a za osnovce

cdpr

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno, ove godine dvadeset treći put, organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Stalni povod Konkursa je Svjetski dan bez duvana – 31. maj (World No Tobacco Day – 31. May 2024.), za koji je SZO (WHO) odredila temu: „Zaštita djece od uplitanja duvanske industrije” (Protecting children from tobacco industry interference).

Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje u svijetu tokom cijele 2024. godine.

Tema našeg ovogodišnjeg dvadeset trećeg nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Moj prilog da svi ljudi budu zdravi”.

Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok literarni radovi treba da budu napisani najduže na dvije stranice.

Konkurs je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola u periodu od 01. do 30. aprila. Posljednji dan do kada radovi treba da stignu na adresu: JU Dječji savez Podgorica, ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica je utorak 07. maj.

Tročlani žiri će početkom maja po prispijeću radova, odabrati po tri najbolja rada, kao i one koji zaslužuju pohvale i zahvalnice iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedio je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao i knjiga – umjetničkih monografija u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU).

Nagrade će biti dodijeljene na Izložbi najboljih i izabranih radova, koja je predviđena da bude održana krajem maja u izložbenom prostoru hola KIC „Budo Tomović” u Podgorici.

Najčitanije