17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi promotivni materijal oslikava različite segmente turističke ponude Budve

 

Turistička organizacija opštine Budva nedavno je završila projekat izrade novih fotografija, video materijala i brošure inspirisanih gastro ponudom budvanske rivijere, kao jednim od najkvalitetnijih segmenata turističke ponude grada.

Imajući u vidu bogatstvo i raznolikost turističke ponude Budve kao destinacije, neophodno je da se svaki segment iste posebno i detaljno približi široj javnosti kroz kvalitetno urađen promotivni materijal. Iz tog razloga je kreiran projekat koji podrazumijeva obradu više tema – aktivni turizam, kultura i istorija, plaže i gastro, i izradu novog materijala u svrhu promocije.

Gastronomska ponuda je ono što Budvu čini posebno uzbudljivom. U više od 100 restorana na budvanskoj rivijeri može se naći najbolje što ovo podneblje ima da ponudi. Iako pretežno mediteranska kuhinja, gdje su najzastupljeniji riba i morski plodovi, voće, povrće, raznovrsni začini, maslinovo ulje i meso, budvanska kuhinja podrazumijeva bogatu lepezu recepata, autohtonih i prilagođenih. Neizostavni dio tradicionalnog menija su i mnogobrojna jela koja su izvorno nastala u drugim zemljama, ali su lokalno dodatno prilagođena i sada su dio budvanske gastronomske ponude.

„Novi gastro materijal, fotografije, video materijal i brošura, prikazuje raznovrsnost i ljepotu budvanske kuhinje na atraktivan i primamljiv način. Nakon izrade materijala na temu „Aktivni turizam u Budvi“ i „Budvanske plaže“, koji doprinose kvalitetnoj promociji naše destinacije, kao i novih kataloga hotelskog i privatnog smještaja koji objedinjuju ponudu smještajnih kapaciteta u Budvi, gastro ponuda je sljedeća u nizu obrađenih lokalnih tema koja je predstavljena široj javnosti. Vjerujemo da će izazvati pozitivne reakcije i želju pojedinaca da što prije osjete mirise i ukuse karakteristične za budvansku rivijeru.“ – istakla je Maja Liješević, direktorka TOB-a.

Brošure Budva

Video materijal se može pogledati na YouTube kanalu Turističke organizacije opštine Budva – https://www.youtube.com/watch?v=mfJX75rCmPc , dok se gastro brošure na tri jezika nalaze na oficijelnom web sajtu – https://www.budva.travel/documents/

U nastavku realizacije pomenutog projekta u planu je izrada materijala pod nazivom „Putevima kulturnog naslijeđa“ koji će na najljepši način prikazati istoriju i kulturu Budve, kao i novi opšti materijal budvanske rivijere, fotografije, video i brošura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije