13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi protest upozorenja za očuvanje bolničkog kompleksa Meljine

Bolnica Meljine – foto RTHN

Miran građanski protest upozorenja za očuvanje bolničkog kompleksa Meljine i bolnice u njemu zakazan je za subotu 29. januara u podne ispred kapije ove zdravstvene ustanove.

Protest ponovo organizuju sugrađani Dado Miletić, Zoran Srdanović i Zorica Drakulić Vidaković. Oni su poručili da neće pristati ni na kakvo rješenje ovog najvažnijeg pitanja za građane Herceg Novog, osim na očuvanje postojeće bolnice i bolničkog kompleksa.

Na sastanku će tražiti: da se ne dozvoli izmeštanje bolnice sa postojeće lokacije, da se hitno raskine ugovor sa konzorcijumom Atlas u vezi sa bolničkim kompleksom Meljine, te da pravosudni organi odmah otvore postupke protiv odgovornih za privatizacija kompleksa Meljine.

Iako se kao jedno od rješenja pominjalo izmeštanje bolnice, državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović rekao je za RTHN da to nije opcija, jer Vlada ima načina da revitalizuje postojeću i vrati je u državno vlasništvo.

Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo finansija i socijalne zaštite obezbijedili su sredstva za sadašnje poslovanje i opstanak bolnice u Meljinama, dok je za prelazak bolnice u državno vlasništvo i javno zdravstveni sistem potrebno između 10 i 12 miliona eura kazao je on.

Sastanak svih nadležnih ministarstava i institucija u vezi sa bolnicom Meljine zakazan je za utorak, 1. februara u Ministarstvu zdravlja, a kako je istakao Čađenović, imperativ je iznalaženje trajnog rješenja.

Najčitanije