16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Novinari iz Izraela u posjeti Boki Kotorskoj – cilj je animirati izraelske turiste

Boka Kotorska – foto TO Kotor

Turističke organizacije gradova Boke Kotorske su tokom protekle sedmice realizovale studijsko putovanje novinara iz Izraela. Riječ je o urednicima pet renomiranim medijskih kuća među kojima su  najčitaniji dnevni list „Israel Today“ , kao i najpopularniji web portal u državi „Walla“.

Studijska posjeta novinara, koja je dogovorena na ovogodišnjem sajmu turizma u Tel Avivu, realizovana je prvim letom kompanije SunDor International Airlines.

Naime pomenuta aviokompanija, inače filijala nacionalnog avio prevoznika El Al, 18. maja je započela redovnu avio liniju na relaciji Tivat – Tel Aviv koja će saobraćati dva puta sedmično. Tim povodom, grupi novinara se priključio i gospodin Gal Gershon, izvršni direktor SunDor International Airlines, čija je namjera bila da se upozna sa novim tržištem.

Foto TO Kotor

Tokom četvorodnevne posjete novinari su imali priliku da se upoznaju kako sa tradicionalnim tako i sa luksuznim elementima turističke ponude našeg regiona. Vrlo bogat itinerer omogućio je gostima da prikupe materijal i steknu inspiraciju za kreiranje tekstova i priča koje će biti objavljivane u narednih dva mjeseca. Cilj je animirati izraelske turiste koji se svrstavaju među najplatežnije turiste svijeta, a uz Amerikance i Njemce čine najveće svjetske putnike.

Turističke organizacije Herceg Novog, Kotora i Tivta se zahvaljuju svim predstavnicima lokalne privrede koji su učestvovali u realizaciji studijske posjete.

Najčitanije