11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljaninu tri mjeseca zatvora zbog kršenja samoizolacije

Herceg Novi – hapšenje

Novljanin N. Z. koji je uhapšen 25. aprila, nakon što je završen njegov boravak u karantinu gdje je prethodno sproveden jer je prekršio mjeru kućne samoizolacije, osuđen je juče na tri mjeseca zatvora.

Presudu je donijela sudija Osnovnog suda u Herceg Novom Vesne Gazdić, a optužnicu je zastupao tužilac Risto Stijović.

– Smatram da je ovaj predlog tužioca za zatvorsku kaznu katastrofa za crnogorsko pravosuđe, a posebno za tužilaštvo. Ovo je još jedan dokaz da se u Crnoj Gori tužilaštvo ne pita samo sa sobom, već njihove optužne predloge i krivične prijave piše policija. Dakle, umjesto da policija bude produžena ruka tužilaštva u ovom i mnogim drugim slučajevima, tužilaštvo je produžena ruka policije – ocijenio je advokat Srđan Lješković u završnoj riječi.

On je ukazao da je sudska praksa za ovo krivično djelo do sada uglavnom bila novčana kazna od nekoliko stotina do nekoliko hiljadu eura ili mjera od jednog do tri mejseca nošenja nanogice.

– N.Z. je izrečena najveća kazna za ovo krivično djelo od svih prekršilaca do sada. Da je povratnik u ovome krivičnom djelu, presuda bi i imala opravdanost, ali N.Z. nije povratnik u ovome krivičnom djelu. Nejasno je zašto država nije uzela novac koji smo nudili sporazumno – kazao je advokat Lješković.

N.Z. je pred sudom rekao da mu se krše osnovna ljudska prava.

Najčitanije