16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljanke najbolje domaće košarkašice u 2023. godini

Najbolji-kosarkasi-u-2023. foto KSCG

Ženska košarka u Crnoj Gori ne može se zamisliti bez Novljanki. Poznato je da je šest ili sedam Novljanki na užem ili širem spisku selektorke Jelene Škerović.

Takođe, plejada najboljih igračica u 2023. godini iz šampionskog kluba Budućnost prve košarkaške korake napravila je u Herceg Novom. Ovu tvrdnju su juče potvrdili u KSCG jer dva priznanja i u seniorskoj i u konkurenciji mladih, kada su domaća prvenstva u pitanju za 2023. pripala su djevojkama iz Herceg Novog. Najbolja košarkašica u Crnoj Gori je Dragana Živković, rodom iz Bijele, koja je nakon dobrih partija u dresu Budućnosti i duple titule kao i plasmana u finale ABA lige prešla u rumunsku Konstancu. Živković je bila dio reprezentacije Crne Gore  na šampionatu Evrope.

Na sinoć održanoj ceremoniji dodijele priznanja Dragani Živković se pridružila još jedna djevojka iz Bijele – Jelena Bulajić, članica Budućnosti koja je najbolja  mlada košarkašica.

Najbolja košarkašica u inostranstvu je Milica Jovanović, igračica mađarskog Miškolca. Jovanović je dio ekipe koja je ljetos osvojila sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu, a sa mađarskim timom nastupala je u Evroligi, uz trofeje u domaćim takmičenjima.

Kapiten Budućnosti  Petar Popović dobio je nagradu za najboljeg igrača u Crnoj Gori. Osvojio je duplu krunu sa “plavima”, igrao u polufinalu ABA lige, a poput Vučevića nastupio je na Mundobasketu.

Najbolji košarkaš Crne Gore u inostranstvu je Nikola Vučević. Centar Čikaga igrao je odlično tokom cijele godine, a bio je i lider reprezentacije na Svjetskom prvenstvu na kojem su izabranici Boška Radovića osvojili 11. mjesto.

U muškoj konkurenciji kada su domaća prvenstva u pitanju nagrada je pripala Luki Bogavcu, članu Podgorice. Selektor muške reprezentacije Boško Radović je poslije odličnih izdanja nacionalnog tima na Mundobasketu zaslužio priznanje za košarkaša godine.

Najčitanije