16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Novogodišnja noć protekla mirno, više od 31.000 građana ušlo u CG

Doček NG u Tivtu / foto Mediabiro

Novogodišnja noć u Crnoj Gori protekla je mirno i nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, ni ugrožavanja bezbjednosti građana, kazao je na konferenciji za novinare načelnik Operativno komunikacionog centra Uprave policije Mladen Marković. Navodi i da u novogodišnjoj noći praktično nije bilo upotrebe vatrenog oružja.

U odnosu na prethodne godine, kako ističe Marković, za novogodišnju noć nije bilo krivičnih djela nasilja u porodici, a je bilo pet prekršaja iz te oblasti, a jedna osoba je zadržana.

Evidentirano je, kako ističe, i šest prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Dodaje da je nešto povećan broj saobraćajnih nezgoda, kojih je bilo 23 dok je 13 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Pred Novu godinu u Crnu Goru ušlo 77.000 osoba

Tokom jučerašnjeg dana, kako kaže Marković u Crnu Goru je ušla 31.000 građana, dok je iz države izašlo njih 22.000.

Navodi da je ukupan broj ulazaka u državu od 29. do 31. decembar bio oko 77.000 dok je iz države izašlo 66.000 građana. To je, kako kaže, više neko godinu ranije.

Marković kaže i da je uoči novogodišnjih praznika smanjena nelegalna prodaja pirotehnike.

Granica

– Od 29. do 31. decembra mi smo nešto više od 14.000 petardi oduzeli od neleganih prodavaca i podnijeli prijave protiv više osoba – naveo je Marković i podsjetio da akcija “Petarda” traje do 20. januara.

Ističe da je u toku 2022. godine bilo 160 incidenata vezanih za vatreno oružje, što uključuje upotrebu, municije ili eksplozivnih sredstava.

Kako kaže, iako je ova statistika nepoželjna, “u ovoj novogodišnjoj noći praktično nijesmo imali upotrebu vatrenog oružja”.

– Mi ćemo ponovo aktivirati kampanju “Poštuj život vrati oružje” – zaključio je Marković.

Najčitanije