17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

NTO: Odlična posjećenost tokom januara, Crna Gora prepoznata kao cjelogodišnja destinacija

Tivat / foto Boka News

Prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju Nacionalnoj turističkoj organizaciji ( NTO ) svakog četvrtka, 19.januara u Crnoj Gori  boravilo je oko 18.200 turista, odnosno 140 odsto više gostiju u odnosu na isti period prethodne godine, a 149 odsto više u odnosu na rekordnu 2019.godinu,   kazala je agenciji Media Biro Milena Vujović iz NTOa.

“Trenutno je najposjećenija Budva, u njoj  boravi negdje oko tri puta više gostiju u odnosu na isti period prethodne godine, čak pet puta više turista u odnosu na isti period 2019.godine. I ostali gradovi na primorju bilježe odličnu posjećenost, u Kotoru i Tivtu boravilo je oko 2, 5 odsto više gostiju u poređenju sa prethodnom godinom”, kazala je .

Situacija na sjeveru je u protekloj sedmici dosta bolja, sudeći po velikoj posjećenosti tokom proteklog vikenda.

Miločer – Sveti Stefan – foto Boka News

“Svi smo željno isčekivali prve značajne količine snježnih padavina, i tokom prethodnog vikenda zvanično je počela i skijaška sezona. Prema nezvaničnim podacima,  po procjeni Ski centra u Kolašini, zabilježeno je oko 6.000 posjetilaca i negdje oko 2.000 skijaša”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, kao i svake godine Crnu Goru je posjetilo najviše turista iz regiona.

“Svakako bih pomenula Njemačku, Veliku Britaniju, a generalno vlada veliko interesovanje za Crnu Goru kao zimsku turističku sezonu.Tako da nas posebno raduje da smo prepoznati kao cjelogodišnja destinacija”, poručila je ona.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije