26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO “Naša akcija” radnim akcijama obilježila Dan Nezavisnosti

NVO “Naša akcija” obilježila je Dan nezavosnosti eko patriotskim akcijama u Kotoru i Virpazaru.  Naime u subotu 21.maja, realizovana je akcija čiscenje Škurde i njene obale, kao i uređivanje klupi u glavnom gradskom parku i uz rijeku.  Akcija je realizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor i Komunalnim preduzećem Kotor, a aktivnosti su podržali i nekoliko građana, obavještavaju iz NVO “Naša akcija”.

“Ekipa volontera uputila se juče u Virpazar i zajedno sa kompanijom Skadar lake – boat Milica i Undiscovered Montenegro odrzala akciju čiscenje Skadarskog jezera, kao i čitavom dužinom “Vinskog puta”.

Akciji su se pridružili mnogobrojni građani i turisti, kao i Omladinski tim Tivat (ukupno je bilo 56 učesnika).  Nakon akcije čiscenja mladi volonteri su bili nagrađeni avanturističkom turom kajacima po jezeru, a potom su posjetili istorijsku urbanu cijelnu  sela Godinje.  Ovim smo zaokružili naš magični trougao rad-avanturizam-edukacija na našim akcijama.

Ovim aktivnostima NVO “Naša akcija” se pridruzila kampanji “Da zablista Crna Gora!” koja se realizuje u Crnoj Gori od 21. do 31. maja.  Akcije su podržane od strane European endowment for democracy kroz program Priroda za psihičko i fizičko zdravlje mladih”- navodi se u saopštenju Dejana Bešović, izvršnog direktora NVO “Naša akcija”.

Najčitanije