20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Obilazak ostrva Sveti Nikola u organizaciji TO Budva u subotu 18. novembra

Sveti Nikola – foto TO Budva

Povodom Dana opštine Budva, Turistička organizacija opštine Budva, u subotu, 18. novembra i ove godine organizuje besplatan prevoz za sve zainteresovane sugrađanke i sugrađane koji žele da obiđu pješačku stazu na ostrvu Sveti Nikola.

TO Budva nastavlja i ove godine sa promocijom izletišta i pješačke staze na ostrvu Sveti Nikola, organizacijom besplatnog prevoza za ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Grupu predvodi obučeni turistički vodič koji će tokom obilaska rute informisati zainteresovane o znamenitosti ostrva. Novu uređenu pješačku stazu su prošle godine prošli brojni mještani ali i turisti koji u ovo doba godine borave u gradu.

Polazak brodom iz budvanske marine (mol ispred restorana “Porto”) planiran je za 10 sati u subotu, dok je povratak sa ostrva planiran za 12 i 30 minuta.

„Pješačka staza, u dužini od skoro 3 kilometra, srednje je zahtjevna i potrebno je imati adekvatnu garderobu i obuću i ponijeti vodu za hidriranje. Staza nije prikladna za djecu mlađu od 8 godina, a djeca iznad 8 godina moraju biti pod nadzorom roditelja“, naglašavaju iz TO Budva.

Zbog ograničenog broja mjesta na brodu, mole se zainteresovani da se prijave na broj telefona 069 310 527 u četvrtak i petak (16. i 17. novembra), u periodu od 10 do 15 sati.

„Važno je podsjetiti da je staza markirana standardnim crveno-bijelim oznakama, prokrčena, a na nekim dijelovima i uređena drvenim stepenicama, kao i odmorištima. Počinje od obale mora i pruža se sve do najviše tačke na ostrvu, a karakterišu je brojni
vidikovci.

TO Budva planira, i u narednom periodu, u skladu sa vremenskim uslovima, da organizuje upoznavanje mještana i turista, sa nekada omiljenim izletištem svih Budvana“, kazali su iz TO Budva.

Najčitanije