12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Obilježavanje jubileja 70 godina od osnivanja Bokeške brigade

Sa sastanka

Sve je spremno za obilježavanje jubileja 70 godina od osnivanja Bokeške brigade. Centralna proslava biće održana 05. oktobra u Herceg Novom, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika Organizacionog odbora SUBNOR-a bokeljskih opština i predsjednika Opštine Herceg Novi.

Najavlejn je i tradicionalni skup potomaka zatočenika logora Mamula 1942, 1943 godine, hercegovačkih i bokljSkih opština na Mamuli, koje se organizuje 14. septembra, a povod je 76 godina od rasformiranja logora.

Govorio je prof. dr Ljubenko Borović i istkao da su se konačno  dogovorili da će na akademiji koja će biti održana 5. oktobra prisutne pozdraviti i otvoriti proslavu  jubilej predsjednik opštine  Stevan Katić .

-Program će biti održan u Dvorani Park. Delegacija će poći i u Konjsko gdje je brigada formirana i sa predstavnicima iz Trebinja položiti vijence. Dogovoreno je i da 14. septembra boračke organizacije primorskih opština i Trebinja posjete Mamulu.

Predsjednik Opštine Stevan Katić  istakao je da je Opština  dala podršku organizaciji značajnog događaja ion će najvjerovatnije biti uvršten u programe oktobarskih dana proslave Dana opštine.

-Odgovorno je i posvećeno rađeno na organizaciji ovog događaja , formiran je i organizacioni odbor koji je održao već nekoliko sastanaka, kazao je Katić.

I Skupština Opštine dala je podršku u obilježavanju jubileja. Ovaj sastanak je potvrdio odličnu saradnju SUBNOR-a 1941-1945 sa lokalnom vlašću koja je spremna da pomogne realizaciji najavljenih programa.

Najčitanije