17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Objavljeni prvi podaci o zaradama novoimenovanih čelnika tivatske Opštine

Opština Tivat – foto Boka News

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) koji je na tu funkciju stupio 16.oktobra, za taj mjesec dobio je bruto platu od 938 eura, odnosno oko 610 eura neto.

Njegov prethodnik, bivši tivatski gradonačelnik dr Siniša Kusovac (DPS) prema posljednejm objavljenom izvještaju o zaradama javnih funkcionera u Tivtu za vrijeme bivše DPS-SD-HGI vlasti, za septembar je primio punu bruto platu od 1.907 eura, odnosno oko 1.240 eura neto.

U Tivtu je nakon lokalnih izbora održanih 30.avgusta, vlast preuzela koalicija triju građanskih listi – Narod Pobjeđuje (NP), Bokeški Forum (BF) i „Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat“ (GB) uz parlamentarnu podršku SDP-a.

Dva nova potpresdjednika Opštine Tivat koja su na te funkcije stupili 22.oktobra, Vladimir Arsić (NP) i Goran Božović (GB), su za oktobar primili bruto plate u iznosu od  515, odnosno 488 eura.

Posljednje pune bruto zarade bivšeg potpredsjednika Opštine Tivat Ilije Janovića (HGI) iznosle su 1.554, odnosno 1.778 eura u slučaju Dejana Maslovara (SD).

Novoimenovana v. d. sekretarka Skupštine Opptine Tivat Ivana Aranđus (BF) koja je na tu funkciju postavljena 16.oktobra za taj mjesec je primila bruto platu od 687 eura.

Jedini od novoimenovanih javnih funkcionera nove tivatske vlasti koji je za oktobar primio punu platu je predsjednik lokalnog parlamanta dr Andrija Petković (BF) koji je na tu funkciju stupio 28.septembra. Njegova bruto zarada za oktobar iznosila je 1.660 eura, što je oko 1.080 eura u neto iznosu. Petković je u oktobru primio i bruto iznos od 270 eura na ime odborničke naknade, ali je on taj novac u skladu sa prije toga datim javnim svojim obećanjem da će se odborničke nadoknade odreći u humanitarne svrhe, uplatio jednom Tivćaninu za nabavku ljekova. Petkovićev prethodnik na mjestu predsjednika lokalne Skuippštine, Ivan Novosel (DPS) imao je bruto platu od 1.785 eura a u svoj džep je stavljao i odborničku nadoknadu od 288 eura u bruto iznosu.

NIKO NEMA SLUŽBENI AUTO NA 24-SATNOM KORIŠĆENJU

Gradonačelnik Željko Komnenović donio je i novu „Odluku o raspodjeli korišćenja službenih vozila u organima lokalne uprave u Opštini Tivat“ kojom je ukinuo za vrijeme prethodne DPS-SD-HGI vlasti izraženu praksu svojevrsne privatizacije opštinskih službenih auta od strane najviših lokalnih funkcionera.

Tako sada više niko, uključujuči ni samog gradonačelnika, nema na raspolaganju službeno vozilo koje mu je dato na 24 satnu, neograničenu upotrebu, kao što su to za vrijeme prethodne vlasti imali Kusovac, Novosel, Janović, Maslovar i glavna administratorka Opštine Marija Sijerković (DPS).

Po novoj Odluci, gradonačelnik za službene potrebe može koristiti opštinski „nisan kaškai“, potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić dobio je na korišćenje „reno megan“, kakav može u radno vrijeme koristiti i predsjednik lolanog parlamenta Andrija Petković, dok je potpredsjendik Opštine Goran Božović na korišenje dobio službeni „ford mondeo“. Inače, Opština Tivat trenutno u svim svojim organima i službama, ne računajući specijalna vatrogasna vozila Službe zaštite, raspolaže sa ukupno 20 službenih automobila i jednim  motociklom.

Izvor:S.L.

Najčitanije