16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Objektivom kroz Crnu Goru

Regent Porto Montenegro je organizovao prvu photo-tracking turu Bokom Kotorskom u okviru koje je 17. oktobra okupio ukupno 6 fotografa iz Crne Gore, Srbije i Velike Britanije koji se bave destinacijskom fotografijom.

 “Organizacija photo-tracking ture je izraz naše potrebe da kroz objektiv profesionalaca prikažemo ljepote, ovom prilikom, uglavnom Boke Kotorske i autohtonog načina života. Kroz umjetnički izraz koji govori “više od hiljadu riječi” želimo da u novonastalim okolnostima apostrofiramo značaj fotografije koji je odlučujući faktor u izboru prve sledeće destinacije u eri digitalizacije i društvenih mreža. Takođe, ovim želimo da prepoznamo kvalitet i značaj rada nekih od domaćih fotografa koji su doprinijeli promociji projekta Porto Montenegro i Crne Gore. Naša je namjera da njihov rad istaknemo u renomiranim međunarodnim medijima kao i izložbama u zemlji i inostranstvu.” – izjavila je Elena Ljiljanić, PR & Marketing Menadžer hotela Regent.

Prve fotografije sa photo-tracking ture su već na društvenim mrežama fotografa – učesnika: Marka Obradovića,  Strahinje Filipovića, Mathias Falcone-a i Ranka Maraša, Zorana Radonjića, Miloša Samardžića kao najpopularnijih fotografa mlađe generacije koji se bave motivima Boke Kotorske i foto identiteta Crne Gore.

Boka Kotorska – autor Mathias Falcone

Gospodin Falcone-a je posebno ugostila i Nacionalna turistička organizacija, te je za njega organizovana posjeta Baru, Staroj maslini u okviru koje će imati priliku da se upozna sa proizvodnjom maslinovog ulja i dijelom ponude za avanturistički turizam putem kanjoning ture kroz Kanjon rijeke Rikavac.

Kompletan program foto ture realizovan je u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, Turističkom Organizacijom Tivat i marketing timom “Adriatic Marinas” – Porto Montenegro.

Najčitanije