15 C
Kotor

Slušaj online radio

Od juna direktni letovi od Rijada do Tivta – Građani Saudijske Arabije tokom sezone mogu u CG bez viza

Aerodrom Tivat – fotoS.L.

Kako se očekuje da se ovog ljeta uspostave letove od Rijada do Tivta, Vlada je na poslednjoj sjednici donijela odluku o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Saudijske Arabije.

Iz Vlade su saopštili da je privremeno uspostavljanje vizne liberalizacije za državljane Saudijske Arabije, kao faktora koji bitno utiče na odluku turista prilikom odabira destinacije, predviđeno je za period od 1. juna do 30. septembra 2022. godine.

– Prilikom donošenja odluke, Vlada je imala u vidu činjenicu da postoji interesovanje za uspostavljanje avio saobraćaja na relaciji Rijad – Tivat, sa ukupno 53 rotacije u tom periodu, što može značajno doprinijeti jačanju saradnje dviju zemalja i značajnom povećanju prihoda i nastavku oporavka turizma u post kovid eri – objašnjeno je u saopštenju.

Premijer Dritan Abazović najavio je u mogućnost uvođenja takozvanih e-viza, o čemu je, kako je rekao, već razgovarao sa ministrom vanjskih poslova.

– Na taj način bismo olakšali građanima država kojima je potrebna viza za Crnu Goru, pa bi oni mogli za vizu da apliciraju online. Na taj način bi stiglo i obavještenje da je neko dobio mogućnost ulaska u Crnu Goru – rekao je Abazović.

Kako je kazao, vjeruje da će građani sa Bliskog istoka, koji žele da posjete Crnu Goru, biti zadovoljni poput onih koji su prošle godine prvi put došli iz Kazahstana.

Podsjetimo, kompanija Flynas najavila je da će od 1. juna do 30. septembra uspostaviti direktne letove na relaciji Rijad – Tivat, a letovi će se obavljati svake srijede, petka i nedelje.

Najčitanije